Zorgen voor elkaar

‘Zorgen voor elkaar’ staat er boven een interview in Dichterbij, het magazine voor leden van Rabobank Noord-Groningen. Het is de titel van een interview met Koos Klungel, bestuurslid van Zorgcoöperatie Loppersum (ZcL).

De inhoud van het interview geeft precies weer waar ZcL voor staat. Het is de moeite waard om het te lezen.

Een paar citaten uit het interview:

‘In de korte tijd dat de Zorgcoöperatie Loppersum bestaat blijkt dat er voldoende Lopsters zijn die iets voor een ander willen doen. Daardoor kunnen mensen langer, zo niet tot hun overlijden, in hun eigen omgeving blijven wonen.’

‘Omdat “Wonen met Welbevinden” centraal staat, is Zorgcoöperatie Loppersum ook aan het meedenken over nieuwe woonvormen voor ouderen. De toekomstige generatie ouderen heeft andere eisen dan de huidige groep. Zo willen ze bijvoorbeeld dat echtparen niet uit elkaar hoeven, als één van de partners dementeert.’

‘In totaal heeft Zorgcoöperatie Loppersum nu 560 leden. Klungel: “Met zoveel support vanuit Loppersum zijn we heel blij. We willen graag ook leden onder de 60 jaar als meewerkend of als steunlid. Hun tijd komt ook nog wel en dan is de continuïteit van Zorgcoöperatie Loppersum gewaarborgd.”’

Lees het hele interview via deze link.

Artikel Dichterbij

Zorgcoöperatie Loppersum