Samen koken en eten bij Jan Bolhuis op 11 juni 2015

Jan Bolhuis had zijn huis opengesteld voor een etentje met mensen van de groep Samen koken en eten. Acht mensen hadden zich opgegeven, waarvan één persoon graag mee wilde helpen met koken. De anderen kwamen om 6 uur.
Bij de eters waren twee mensen uit de ‘doelgroep’, namelijk mensen die behoefte hebben aan gezelschap. Zo was er een mevrouw uit de P.J. van Leeuwenhof en een weduwe, die net een heupoperatie achter de rug heeft en nu veel thuiszit, terwijl ze graag onder de mensen is.
Jan kookt het liefst met producten uit zijn eigen tuin en andere onbespoten mogelijkheden. Het werd een driegangendiner met een amuse van rabarber ertussendoor.
Hoewel ze bedenkingen had bij de soep en ervoor bedankte, en na het hoofdgerecht (dat ze smakelijk had opgegeten) zei: ‘Ik heb toch liever stamppot’, wil de mevrouw uit de P.J. Van Leeuwenhof de volgende keer weer graag van de partij zijn.
En een volgende keer komt er, want verschillende van de aanwezigen boden hun huis en keuken aan voor een herhaling van dit gebeuren. Wordt vervolgd na de zomer…

Zorgcoöperatie Loppersum