Fietstocht op 13 augustus 2015

Twee weken geleden stond er één dappere deelnemer met een lange regenjas aan klaar om de wind en de regenbuien te trotseren. Maar het bleef bij die ene, die daarom maar weer naar huis ging met de woorden: ‘Ik heb thuis nog genoeg te doen, hoor!’ Een week later stond er weer één fietsliefhebber te wachten bij de bieb. Niemand sloot zich aan. De reden? De mussen vielen zo’n beetje van het dak…
Vandaag was het prachtig fietsweer. Weliswaar redelijk warm, maar de flinke bries zorgde voor verkoeling. Drie mensen verzamelden zich om 13.00 uur bij de bibliotheek. Een verslagje van een van hen:
‘Donderdag 13 augustus zijn we met z’n drieën met oostenwind naar Appingedam gefietst over Eenum, Oosterwijtwerd en daarvandaan langs het maar naar Appingedam. Daar hebben we het Nicolaas-kerkje bekeken, dat door NOVO beheerd wordt, en waar je leuke dingen kunt kopen en ook wat kunt drinken. Dat laatste hebben we dan ook gedaan. Daarna fietsten we langs de woonschepen richting Ekenstein. Maar toen iemand begon over de lekkere appelcarrés die ze daar hebben, kregen we alle drie trek. Dus zijn we daar heerlijk in de louncheset neergestreken en hebben het ons laten smaken. Via het park fietsten we weer terug naar Loppersum. Lekker voor de wind nu. Het was een heerlijk tochtje.’

Zorgcoöperatie Loppersum