Wandelen, fietsen en napraten in de Open Inloop op 3 september 2015

Donderdagmiddag 3 september bruiste het van de activiteiten voor de leden van Zorgcoöperatie Loppersum. Zoals gebruikelijk op donderdagmiddag, maakten de fietsliefhebbers een tocht in de omgeving. De wandelliefhebbers maakten dankbaar gebruik van het nieuwe initiatief om een uur met elkaar te lopen, met of zonder nordic-walkingstokken. En de allereerste Open Inloop werd bezocht door wel vijftig leden!

Een wandelaar:

‘Vandaag was de start van de wandelgroep voor de kortere afstanden: wandelen gedurende 1 uur met of zonder “stokken”. We waren met een groepje van zes vrouwen. Twee aan twee liepen we het Juisterpad. Want wandelen en kletsen gaat bij ons heel goed samen. De snelsten liepen voorop. Die waren niet bij te houden. Af en toe stonden ze even stil om op de “langzamen” te wachten. Fijn, dat er verschillende tempo’s mogelijk zijn.
Gelukkig hadden we het weer mee: een heerlijk zonnetje. Aan het eind van het Juisterpad keerden we om, en met de zon en de wind in de rug liepen we weer terug naar Loppersum. Lekker bezweet kwamen we aan bij de bibliotheek, op tijd voor de eerste inloopmiddag. Onder het genot van een kopje thee of koffie praatten we nog een poosje na.
We spraken af om vaker een uur met elkaar te gaan lopen. De een gaat donderdagsmiddag liever fietsen en kan wel op dinsdagmiddag, de ander kan alleen op woensdagmiddag en de volgende kan elke middag. Zo ontstond het plan om op dinsdag, woensdag en donderdag om 13.00 uur bij de bibliotheek te starten voor de 1-uurswandeling. Benieuwd wie er meedoen…’

Een fietser:

‘Met in het achterhoofd om bij thuiskomst een kop thee bij de Open Inloop van de zorgcoöperatie te drinken, gingen drie personen op weg voor een fietstocht. Er stond een stevige wind en ondanks dreigende luchten bleef het droog tijdens onze 28 km. lange fietstocht.
Vanuit Loppersum gaat het via Westeremden en Middelstum naar Kantens. Nog een klein eindje verder en dan buigen we af voor de terugreis. Met de wind in de rug zeilen we over het fietspad langs het Boterdiep naar Doodstil.
We besluiten hier de route niet langer te maken maar gaan naar Zandeweer en Eppenhuizen. Vanaf Garsthuizen moeten we toch aan stevige tegenwind geloven.  
Bij de voorgaande fietstochten ging ieder bij terugkomst in Loppersum zijn/haar gang. Nu fietsten we terug naar ons beginpunt, de bibliotheek / Open Inloop, om iets te drinken en na te praten over onze tocht.
Daar horen we dat de wandelgroep meerdere middagen gaat wandelen. De fietsgroep houdt het voorlopig bij één middag.’

Een gastheer van de Open Inloop:

‘Donderdag 3 september, klokslag 14.00 uur kwamen de eerste leden van ZcL binnen. Een wandelgroep die de wandeling afsloot op de Open Inloop met napraten en een kopje koffie of thee. Zij werden gedurende de middag gevolgd door zo’n vijftig anderen. De een met een vraag om advies. Een ander voor wat gezelschap. Er werd een vraag over de televisie gesteld. Even samen achter de computer voor uitleg. Maar bovenal was het zeer geanimeerd. Een aanwinst voor Loppersum. Dus elke donderdag naar de bibliotheek voor de Open Inloop van ZcL. Kan niet missen: de ZcL-vlag hangt te wapperen!’

Zorgcoöperatie Loppersum