Mag je afhankelijk zijn?

Leden van Zorgcoöperatie Loppersum gaan op zoek naar een antwoord op deze vraag. Dat gebeurt in twee bijeenkomsten op woensdag 6 april, van 15.00–17.00 uur en van 19.30–21.30 uur in Wiemersheerd.

Soms gebeuren er dingen in je leven die je diep aangrijpen, zoals het verlies van iemand of afname van de gezondheid. Hoe ga je om met het verlies van je partner, je maatje of van iemand anders die je dierbaar is? Maar ook: hoe ga je om met de afname van krachten door ziekte of ouder worden? Hoe ga je om met verlies van werk of van je geliefde woonplek? Mensen hebben mensen nodig in die omstandigheden!

Op woensdag 6 april zullen we onder leiding van Riet Bons-Storm samen nadenken over dit onderwerp. Na een inleiding zullen we in groepjes samen spreken over bijvoorbeeld verlies van gezondheid, werk of dierbaren, over het ouder worden en wat dat in ons leven betekent, over eenzaamheid…

Hulp vragen

Hulp vragen bij ingrijpende levensgebeurtenissen kan gepaard gaan met gevoelens van schaamte. Gesprekken met anderen kunnen hoop geven en helpen om weer perspectief te zien. Binnen Zorgcoöperatie Loppersum is een groepje mensen bezig om te kijken of we groepen kunnen starten, waar mensen vanuit eigen ervaring elkaar steun kunnen verlenen. De eerste aanzet daartoe is de bijeenkomst op 6 april 2016 op twee tijdstippen: van 15.00–17.00 uur en van 19.30–21.30 uur. Wie ’s avonds liever niet meer de deur uitgaat, is ’s middags welkom. En wie overdag nog andere bezigheden heeft, kan ’s avonds komen.

De bijeenkomst is voor leden van Zorgcoöperatie Loppersum. Niet-leden zijn welkom als zij zich (ter plaatse) aanmelden als lid.

Informatie: Annette Sins, e-mail: annettesins@tracthes.nl en telefoon 573510.

Zorgcoöperatie Loppersum