Fietstochten in mei 2016

In de ‘fietsmaand mei’ zijn we drie keer bij de bibliotheek in Loppersum gestart om een eind te fietsen.

Op 5 mei (zowel Bevrijdingsdag als Hemelvaartsdag) was de start bij SC Loppersum aan de Bosweg. Daar kon iedereen deelnemen aan de Noorderrondrit.

Op 12 mei fietsten we met vijf personen een rondje Hoeksmeer – Appingedam – Jukwerd – Oosterwijtwerd – Loppersum (30 km).

Op 19 mei was het prachtig weer. Daarom besloten we een groter rondje te fietsen: via Appingedam naar het Schildmeer – Wittewierum – Hoeksmeer – Garrelsweer. Weer terug in Loppersum schoven we nog even aan bij de Open Inloop.

Op 26 mei stonden er vijf personen bij de bieb met voor mij drie ‘nieuwe’ deelnemers met een E-bike. Dat gaf ons zoveel moed, dat uiteindelijk 34 km werd weggetrapt.
De route ging over het Juisterpad via Hemert naar Lellens. In Ten Boer kozen we voor het fietspad over de oude Stadsweg, we kruisten Bovenrijge en kwamen uiteindelijk aan in Garmerwolde. Daarna gingen we naar Thesinge, waar we van het geplaveide pad afgingen om over een landweg terecht te komen in ‘Klunder’ (poldergebied buiten Thesinge, vlak bij de Eemshavenweg). Het laatste stuk voor Thesinge was een smal fietspad langs het Thesinger Maar. Weer in Thesinge reden we een eindje terug om bij ‘Rust’ een kop thee te drinken. (Een Rustpunt tref je aan op een particulier erf, langs een wandel- of fietsroute.)
Het was een prachtige plek met meer dan alleen de mogelijkheid om zelf iets te drinken te maken. Het aanbod van ‘iets lekkers’ in de koelkast varieerde van een reep chocola tot een tompouce. De verleiding was té groot…
Niet alleen in de besloten tuin, maar ook in de ‘pipowagen’ was het mogelijk om tot rust komen, eventueel met een boek.
We gingen verder. Via ‘Achter Thesinge’ langs Lutjewolde naar St. Annen. Om in Stedum uit te komen, ‘namen’ we twee keer een viaduct over de Eemshavenweg en een pad door het veld.
We kozen onze route nog over de Laan van Nittersum om via de Stedumerweg weer terug te komen in onze woonplaats. Drie deelenemers dronken nog een bak koffie in de Open Inloop.

Gré Oosterhuis

Zorgcoöperatie Loppersum