Fietsen in juli 2016

In juli werd het dan toch een beetje zomer… Maar aan de animo voor het fietsen was dat (nog) niet zo te merken. Een eenzame fietser op 1 juli (Ties), géén fietsers op 8 juli (Gré en Ties waren elders in het land) en op 14 juli twee fietsers: de dappere doorzetters Ties en Gré:
‘Geen zin om te fietsen? Wij wel! Het waaide en de lucht was ook niet schoon, dat zal een reden zijn geweest om thuis te blijven. We waren een beetje laat maar er stond niemand meer bij de bibliotheek. Men heeft wat gemist: lekker uitwaaien en om een bui(tje) c.q. nat pak te ontlopen, dronken we thee met heerlijke eigengemaakte taart bij Boerderij De Diek’n.’
Ook op 21 juli fietsten Ties en Gré samen: ‘Te warm, logees, vakantie? Volgende week staan we er weer!’
En die ‘volgende week’ was 28 juli. Gré:
‘Vanmiddag gingen drie personen fietsen. Jan Bolhuis was nu van de partij (hij fietste niet eerder mee). Een rondje van 37 km ging via Appingedam, de zuidkant van het Schildmeer, door het nieuw ontwikkelde Dannemeergebied en Ten Post. En via de fietspaden reden we door Winneweer terug naar Loppersum.
Een nazit hielden wij bij ons thuis. En we trokken de conclusie dat het toch prachtig fietsweer was! Jammer dat niet meer fietsers meekonden…’

Zorgcoöperatie Loppersum