Ontmoeting in verbondenheid

Zin hebben in… zin krijgen van… zin geven aan… Om deze woorden draaide het tijdens de gespreksavond over zinvol leven op 10 mei 2017, die werd georganiseerd door de Ontmoetingsgroep Levensthema’s als vervolg op de avond over goed oud worden in november 2016.

Het lied ‘Ik heb een heel zwaar leven’ van Brigitte Kaandorp betekende een hilarische en lichtvoetige start van de avond. Aan de hand van levenskunstkaarten met als thema’s verbondenheid, vertrouwen, inzicht, verzoening, verwondering, saamhorigheid en stilte zijn de negen aanwezigen met elkaar in gesprek gegaan. Het leidde tot inspirerende gesprekken over kwetsbaarheid, ruimte maken en openstaan voor dingen en over hoe je in verbondenheid met elkaar het leven in een dorp als Loppersum richting kunt geven. Ook ging het over de mate waarin ons verleden belemmerend kan zijn om voluit te leven en dat verzoening, acceptatie en inzicht bevrijdend kunnen werken, waardoor het leven door kan gaan en weer waarde en zin krijgt.

Zin in het leven kan ook verkregen worden door met verwondering te kijken naar de dingen om je heen en daarvan te genieten.

Het was een enerverende ontmoeting met elkaar, die zeker om een vervolg vraagt. Met het lied ‘Angst is mar veur eben, spiet is veur altied’ van Daniel Lohues sloten we de avond af.

Zorgcoöperatie Loppersum