Zorgcoöperatie Loppersum bedankt haar vele vrijwilligers

‘Dag lieve mensen’, zei Mies Bouwman altijd in haar tv-programma’s. ‘Lieve mensen’, zo begon voorzitter Ipe van der Deen van de Zorgcoöperatie Loppersum (ZcL) afgelopen woensdag zijn dankwoord aan de vele vrijwilligers van ZcL. Zonder vrijwilligers geen ZcL, zo simpel is dat. Al deze vrijwilligers zorgen ervoor dat vele andere bewoners van het dorp kunnen rekenen op vervoer, klusjes in huis, sneeuwvrij houden van de stoep, bezoekjes of boodschappen in huis. De kleine maar o zo belangrijke voorwaarden om prettig in eigen huis en dorp te kunnen wonen.

Voor deze vrijwilligers (en dat zijn maar liefst ruim zestig van de 700 leden!) trad Alina Kiers op met haar grappige maar ook aangrijpend mooie voorstelling ‘Eén uit duizend’: mevrouw Kregel te midden van de verhuisdozen, want ze moet haar huis uit. In de tijd die ze samen met haar zoon nog doorbrengt in het huis komen de – pijnlijke maar ook hartverwarmende en voor het publiek zo herkenbare – herinneringen naar boven, maar worden confrontaties deze keer niet uit de weg gegaan. Tot slot bidt ze tot God om toch alsjeblieft in haar eigen huis te mogen blijven. Zo’n gewone wens: in je huis mogen blijven. Het publiek was er even stil van.

Zorgcoöperatie Loppersum