Jong en oud in Zorgcoöperatie Loppersum

De zorgcoöperatie is, vijf jaar na haar oprichting, de grootste vereniging van het dorp Loppersum. Leden genoeg. Vrijwilligers genoeg. De onderlinge hulpverlening loopt als een trein. Een aantal trouwe bezoekers weet de wekelijkse Open Inloop in de bibliotheek te vinden en de door vrijwilligers georganiseerde gezamenlijke maaltijden zijn altijd volgeboekt.

Wat dat betreft bevindt de Zorgcoöperatie Loppersum zich in een comfortabele positie. Een aandachtspuntje is de mix. ZcL is er niet alleen voor oudere leden. Natuurlijk zijn er ook wel jongere mensen lid van ZcL. De meesten van hen beschouwen hun lidmaatschap vooral als een soort steunlidmaatschap. Want ze hebben geen tijd. Te druk met gezin, werk, sociale contacten, huis, tuin…

Tijdens de jaarvergadering op 27 maart hebben de leden nagedacht over hoe de zorgcoöperatie meer zou kunnen betekenen voor jongere mensen. Ideeën zijn bijvoorbeeld hulp bieden bij het huiswerk maken of inspringen als er plotseling oppas nodig is. Laten zien hoe je een fietsband plakt. Of aanwijzingen geven bij het snoeien van rozen of vruchtbomen. En andersom: misschien vindt een jonger lid het wel eens leuk om de favoriete muziek te streamen voor een oudere of met iemand een terrasje te pakken?

Het bestuur gaat verder nadenken. En als u een idee heeft, stuur even een mailtje naar info@zorgcooploppersum.nl.

Zorgcoöperatie Loppersum