Najaarsvergadering over wonen

Op dinsdagmiddag 27 november houdt de Zorgcoöperatie haar najaarsvergadering. Alle (670) leden hebben al een uitnodiging ontvangen, maar ook geïnteresseerde niet-leden zijn van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in Ons Dorpshuis te Loppersum en begint om 14.30 uur.

Een belangrijk thema is ‘wonen’. Hoe bereiken we dat het prettig wonen is en blijft in Loppersum, ook als je ouder wordt of als je huis wat te groot wordt? Welke woonvormen zouden we misschien kunnen ontwikkelen? Hoe kunnen we initiatieven aanjagen? ZcL ziet kansen, nu er rond Wiemersheerd van alles gaat gebeuren. Zo is ZcL betrokken bij de projectgroep die opdracht heeft gegeven tot een stedenbouwkundige verkenning. Die projectgroep houdt nadrukkelijk rekening met wensen en eisen van ZcL. Belangrijk is bijvoorbeeld dat er een goede verbinding moet zijn met het dorp en de voorzieningen: niet naar binnen gekeerd maar naar buiten gericht.

Zorgcoöperatie Loppersum