Veel belangstelling voor bijeenkomst over Wiemersheerd

Dat de ontwikkelingen rond Wiemersheerd en omgeving in Loppersum heel erg leven, bleek wel uit de enorme opkomst op de ledenvergadering van Zorgcoöperatie Loppersum (ZcL) op 26 maart. Wethouder Bé Schollema praatte de ongeveer honderd aanwezigen bij. ‘Wiemersheerd is meer dan een gebouw, Wiemersheerd is een begrip’, zo hield hij de zaal voor. Intussen is de zorg veranderd en moet het gebouw mee veranderen. Omdat het gebouw, net als alle andere gebouwen hier in dit gebied, niet op aardbevingen is gebouwd, zou dat kansen moeten geven. Maar zoals alle aardbevingsdossiers: het proces verliep uiterst moeizaam.

‘Eigenlijk had ik vandaag het liefst de openingshandeling verricht’, aldus Schollema. Nu zit eindelijk de vaart erin. ‘De gemeente voelt zich enorm gesteund door de zorgcoöperatie, immers de op afstand grootste vereniging van het dorp. ZcL heeft mij scherp gehouden.’ Het dorpshuis wordt nadrukkelijk opgenomen in het nieuwe plan, dat niet alleen Wiemersheerd betreft maar ook de woningen eromheen. De maquette is nog niet klaar, maar het gaat lukken, dat weet Schollema zeker. Met een beetje goede wil al in 2020. En dan wel zo, dat bewoners van Wiemersheerd maar één keer hoeven te verhuizen.

De leden beloonden de inspanningen van de wethouder en het bestuur van ZcL met een applaus. Ook kreeg het bestuur de handen op elkaar voor alles wat het, samen met de vele vrijwilligers, het afgelopen jaar heeft gepresteerd in de onderlinge hulpverlening en alle andere activiteiten.

Zorgcoöperatie Loppersum