Activiteiten

Leden van Zorgcoöperatie Loppersum kunnen in het kader van ‘onderlinge aandacht’ meedoen met activiteiten.
Zo is er de Open Inloop, elke donderdagmiddag van 14.00-17.30 uur in de Bibliotheek Loppersum.

Dagactiviteit

De dagactiviteit is een vorm van dagvoorziening voor ouderen. Deze dag komen ouderen bij elkaar om samen koffie te drinken en een praatje te maken. Verder kan er een gezamenlijke activiteit worden gedaan, zoals een spelletje, knutselen, iets lekkers bakken of bewegingsoefeningen doen. De invulling van de dag wordt voor het merendeel door de ouderen en de vrijwilligers samengesteld. Tussen de middag is er een gezamenlijke warme maaltijd.

De dagactiviteit is bedoeld voor ouderen uit de regio Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Er wordt ondersteuning geboden bij het op een leuke en zinvolle manier invullen van de dag. Er is plaats voor minimaal 10 en maximaal 15 deelnemers.

De dagactiviteit wordt deels door een beroepskracht en deels door enkele vrijwilligers uitgevoerd. Soms is er een lichte vorm van zorg nodig; deze wordt dan gegeven door de thuiszorg van Zonnehuisgroep Noord.
Voor mensen die niet in staat zijn om zelf naar de locatie van de dagactiviteit te komen, kan een passende oplossing worden gezocht. Vrijwilligers van ZcL kunnen ondersteuning bieden bij het lopen, iemand in een rolstoel vervoeren of iemand met de auto halen en brengen (1 euro per autorit).

Wie belangstelling heeft voor de dagactiviteit of iemand kent in haar/zijn omgeving voor wie het goed is om er eens een dag uit te gaan, kan contact opnemen met ’t Gerack, locatie Wiemersheerd: Heidy Klinkhamer-Veenstra, telefoon 0596-571364 (dagbesteding.wh@gerack.nl).

De dagactiviteit vindt wekelijks plaats in De Brug bij Wiemersheerd (ingang complex Dr. P.J. van Leeuwenhof) op woensdag van 10.00 tot 15.30 uur.

Wiemersheerd

Ook hebben we de agenda van Wiemersheerd opgenomen in deze rubriek. Daarin vindt u het maandelijkse Activiteitenprogramma van Wiemersheerd, ’t Hoge Heem, Assieshof, P.J. van Leeuwenhof en De Hoven. Deze activiteiten mogen ook door inwoners van Loppersum worden bezocht. Wie mee wil doen, betaalt een kleine bijdrage. U hoeft zich voor de wekelijks terugkomende activiteiten en de toneel- en zangavonden niet op te geven. Voor de eetactiviteiten en de andere bijzondere activiteiten kunt u zich opgeven bij de receptie van Wiemersheerd.
Voor vragen kunt u terecht bij Marjolijn de Haan, activiteitenbegeleidster van Wiemersheerd, telefoon 0596-649600.

PlusBus

Ten slotte attenderen we u op het bestaan van de PlusBus, een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds. Uitvoering en coördinatie zijn in handen van de Cadanz Welzijn te Appingedam. De PlusBus rijdt met drie bussen in de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Eemsmond, Loppersum en Slochteren. Het maandelijkse programma vindt u in het PlusBusboekje.
Voor vragen kunt op werkdagen van 9.00-12.00 en van 13.00-16.00 uur het nummer van het Ouderen Service Punt bellen: 0596-626792.

Zorgcoöperatie Loppersum